Selamat Datang Ke Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia

Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
     FAQSoalan Lazimhubungikami Hubungi Kamiaduan Aduan & Maklum Balaspetalaman Peta Laman
     
Bahasa Melayu | English | Lain-Lain Bahasa  
header_new__logo

Pelawaan Kemudahan Program Penajaan Kumpulan Pelaksana (PPKP) Bagi Mengikuti Pengajian Di Peringkat Ijazah Pertama Secara Separuh Masa

PENGUMUMAN PELAWAAN KEMUDAHAN PROGRAM PENAJAAN KUMPULAN PELAKSANA (PPKP) BAGI MENGIKUTI PENGAJIAN DI PERINGKAT IJAZAH PERTAMA SECARA SEPARUH MASA TAHUN 2019


SURAT PELAWAAN JPA

SURAT PELAWAAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA


NOTIS HEBAHAN:

1.    Permohonan terbuka kepada anggota Kumpulan Pelaksana lantikan Persekutuan yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan tetap.
 
2.  Pemohon mestilah telah menerima tawaran dan memulakan pengajian (belum mempunyai Purata Nilai Gred Keseluruhan) di peringkat Ijazah Pertama secara separuh masa pada tarikh tutup permohonan (30 April 2019)


ATAU


Pemohon sedang dalam pengajian di peringkat Ijazah Pertama secara separuh masa (dengan Purata Nilai Gred Keseluruhan minimum 3.00) dan mempunyai sekurang-kurangnya baki tiga (3) semester pada tarikh tutup permohonan (30 April 2019).
 
3.    Permohonan dibuka secara dalam talian dibuka bermula dari 1 April 2019 hingga 30 April 2019. Bagi pencalonan pegawai dari Kementerian Kesihatan Malaysia, permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan ke Bahagian Pengurusan Latihan selewat-lewatnya 3 Mei 2019 untuk diproses sebelum dipanjangkan ke JPA.
 
4.    Sebarang maklumat lanjut boleh diperolehi dari laman portal JPA:https://esilav2.jpa.gov.my

 

 

 Kemaskini pada 2019-04-16 09:59:04 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page