Selamat Datang Ke Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia

DataTerbuka

Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Publication
Pekeliling
OpenData
Hubungi Kami
 
 
     FAQSoalan Lazimhubungikami Hubungi Kamiaduan Aduan & Maklum Balaspetalaman Peta Laman
     
Bahasa Melayu | English | Lain-Lain Bahasa  
header_new__logo

Aplikasi Mobile

 
BIL     PERKHIDMATAN       ANDROID       IOS    PENERANGAN
         
1. A handy tool for information on health facilities, health risk & assessment, list of registered practitioners, tips, FAQ and more. 
  myHealth      
         
2. A niche but informative app on Malaysia's clinical practices as assessed by the Malaysian Health Technology Assessment Section. Eg: Medical &Cosmetic Procedures, Regenerative Medicines, Pharmaceutical products & More
  myMaHTAS      
         
3.   Mobile app with information regarding companies & their products approved with the HACCP & GMP Certification and the approved list of bottled water & mineral water manufactured.
  myFoodSafe      
         
4. Aplikasi iDengue merupakan satu platform untuk menyebarkan maklumat denggi terkini di Malaysia kepada orang awam. Aplikasi ini memaparkan statistik, laporan kes harian, dan jumlah terkumpul denggi di Malaysia setiap hari. Selain itu aplikasi ini turut menyenarai dan memaparkan peta lokasi kawasan aktif wabak dan juga kawasan hot spot denggi.

Aplikasi ini dibangunkan hasil kerjasama aktif Agensi Remote Sensing Malaysia (ARSM), Kementerian Sain dan Teknologi (MOSTI) dengan Kememnterian Kesihatan Malaysia.
  iDengue      
         
5. Seperti yang diperuntukan di bawah peraturan 3, peraturan-peraturan kebersihan makanan 2009, premis makanan yang perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia adalah kilang-kilang makanan,premis makanan yang terlibat dalam katering makanan, premis yang menyedia, memproses dan menjual makanan(restoran,gerai,kantin dan lain-lain) dan juga kenderaan yang menjual makanan yang sedia untuk dimakan. Pendaftaran premis makanan hendaklah dijalankan oleh pemilik premis makanan melalui aplikasi dalam talian di http://fosimdomestic.moh.gov.my
  myFoodPremis      
         

 

 


  •